Kad slinkums ilgi ņemties pa virtuvi, šī ir ideālā recepte. Vienkārši visu sagatavo un gaidi!
Tev vajadzēs:
vidēji 8 kartupeļus (atkarīgs no pannas lieluma un ēdāju skaita)
150 g šķiņķa
1 sīpolu
3 ķiploka daiviņas
2 olas
olīveļļu cepšanai
sāls un pipari pēc garšas
1 sīpolu
3 ķiploka daiviņas
2 olas
olīveļļu cepšanai
sāls un pipari pēc garšas
Kā pagatavot:
Krāsni sakarsē līdz 200 grādiem. Nomizo kartupeļus un sarīvē. Šķidrumu kartupeļu masai nenospiež. Vislabāk kartupeļus rīvēt uz smalkās rīves. Samaisa ar jau sakultām olām, pievieno sāli un piparus. Pievieno apceptu šķiņķi, sīpolus un ķiplokus.
Visu masu ielej pannā un samaisa. Cep krāsnī aptuveni 40 minūtes, līdz izveidojas zeltaina garoziņa. Griež šķēlēs un pasniedz siltu ar krējumu.
Ja ir vēlme, var pievienot arī sieru!
Labu apetīti!